"Den store reisen"

Har sett reprisen av "Den store reisen" på nrk1, og synes dette er et utrolig spennende og lærerikt program. Jeg har fulgt med noen episoder, og nå begynner jeg å bli kraftig irritert av den ene familien!
Den nordnorske familien som er på besøk i Afrika er bare helt usmakelige! Hvorfor i all verden, frivillig melde seg på et program som handler om å lære om andres kultur og levemåte, hvis du skal motsette deg absolutt ALT du blir bedt om å gjøre?
Maken til sutrete, umodne, voksne mennesker har jeg aldri sett, og barna står og suger til seg alt som foreldrene gjør, og blir like sutrete og grinete. Jeg synes det er helt sært at en mor kan stå og lære sin datter å være så lite velkommende for andres kulturer, og ikke en gang PRØVE å gjøre ting på andres måte. Jeg har aldri hørt noen klage så mye på at "maten er ekkel", "det er hardt å sove på", "dette stoffet klør", "hvorfor gjør de det slik, når de kan gjøre det slik?", og alt fra en mor til tenåringer, som blir like tverre og sure. Hvorfor skal de lære noe nytt, når mor ikke vil?
Jeg ble utrolig sint i dag, når dette kvinnemennesket bestemte seg for at nå hadde hun "fått nok", etter at de infødte hadde vært så elskverdige å dekorere henne i det lokale festantrekket.
"Jeg ser helt grusom ut", "Dette stoffet klør så mye at jeg kunne skrevet en bok om det", " DETTE ER DET VÆRSTE JEG HAR OPPLEVD I MITT LIV!".
Hun fortsatte tiraden med å nekte å delta i festivitetene som de lokale åpenbart hadde stelt i stand for de norske gjestenes del, og brølte "nei" når en av de afrikanske kvinnene ba henne om å danse. Deretter hadde hun altså "fått nok" og marsjerte inn i leiren, fant en dunk med vann, uttalte ordene "lite vann, eller ikke", og helte alt vannet over hodet sitt! De afrikanske innfødte sto forferdet rundt og så på dette gale kvinnemennesket som bruker opp drikkevannet deres på pur faen, og vet ikke om de skal le eller gråte.

Jeg tok meg selv i å sitte å stirre mot tv'n med åpen munn. Jeg ble helt forferdet over å se noe så utrolig frekt, utfolde seg på tv-skjermen!! Jeg hadde egentlig et lite håp om at de innfødte skulle be familien forlate landsbyen. Men nei, idiotene skal desverre være med å forpeste også neste episode, der de innfødte må grave en ny brønn, fordi de er tom for vann! Ironisk...

Du kan se "Den store reisen" her

 

5 kommentarer

Maren

27.10.2010 kl.11:40

Det er helt utrolig hvor fantastisk selvopptatte enkelte mennesker kan være!! Og som du sier, den beste læremester er mor! Helt ufyselig og kvalmt!

Liprosa

27.10.2010 kl.17:58

At noen kan oppføre seg sånn er jo helt utenkelig! Stakkars de innfødte! Dette er det eneste ordet jeg tenker på, nemlig at situasjonen er Barbarisk! Syns familien skal bli kastet ut av serien med en gang, og få inn noen takknemlige i stedet for!

trineisaksen

27.10.2010 kl.18:38

Liprosa: Flott at dere er enige! Det er det dummeste jeg har sett!

Belle

27.10.2010 kl.22:29

Helt enig, har skrevet et innlegg om det selv. Blir så jævli forbanna av å se på hu dama, og kan ikke fatte hvorfor i alle dager de meldte seg på, kunne heller meldt seg på Charterfeber eller no som kanskje ikke ville vært så "vanskelig". For en kjerring!

trineisaksen

28.10.2010 kl.02:27

changing my body for the bette: Dama er rett og slett waste of air!

Skriv en ny kommentar

hits