Bin Laden hater New York!

I min eksamenslesing i boka mi "Korn- frå steinalder til genalder" som forøvrig er skrevet for 10.klasse og ulidelig nok er skrevet på nynorsk fant jeg i dag noe forunderlig.
Boka er ganske så tørr og ramser opp kjedelige fakta om korn og kornets utvikling gjennom 10.000 år (det har ikke skjedd så mye spennende så ingen grunn til å løpe å kjøpe denne boka).
Jeg måtta allikevel humre litt for meg selv når jeg så et lite avsnitt hvor forfatteren Åsmund Bjørnstad hadde sneket inn et lite stikk til Osama bin Laden. Så kjapt, så kort, og nesten umerkelig. Jeg måtte lese avsnittet flere ganger, for å være sikker på at det faktisk sto det jeg trodde.Jeg bladde umiddelbart bak i boka for å finne kilden forfatteren hadde brukt til dette utsagnet, men fant til min store skuffelse ingen. Jeg vet ikke hvorfor denne fantastisk saklige kornfantasten plutselig følte han måtte skrive litt om hva bin Laden føler for New York, og i tillegg kildeløst, men jeg fant det i alle fall underholdende.
Jeg vet heller ikke hvorfor jeg henger meg opp i slike ting, men jeg mener at skal man skrive en bok som skal inn i skolen, må man passe litt på hva man skriver. Jeg kan banne på at hadde jeg skrevet noe lignende i en eksamensoppgave, hadde jeg fått en eviglang kommentar om bruken av kildehenvisning, kontekst i teksten, og påstandbruk.

Åsmund Bjørnstad og landbruksforlaget kan gå og legge seg!
Nå må jeg lese ferdig den dumme boka, eneste grunnen til at jeg gidder, er at jeg håper det kommer en sammenligning mellom kornsoppen "mjølauke" og Al Qaida!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits