Ekte bondsk kyllingsuppe

Dagens middag er inspirert av Sophie Dahls matlagingsprgram "The Delicious Miss Dahl", og videreutviklet til å passe en studentlommebok og et mer realistisk tidsperspektiv bedre;)

Oppskrift:
1 Helstekt kylling
1/2 sitron
4-5 pk kyllingbuljong
3-4 stangselleri
2 løk
1 purreløk
1 stor bunt persille
2 fedd hvitløk
2 store poteter
2 store gulrøtter
2 store sjampingon
ønsket mengde erter
ønsket mengde "rotgrønnsaksblanding2 (eller bare kålrot)
salt og pepper etter smak


For å lage kraften, kok opp 2,5 liter vann og tilsett 1 grovhakket løk, hele bunten
med persille, 2 grovhakkede selleristenger, 2 delte hvitløksfedd og en halv
purreløk. La dette trekke i ca 1 time. (eller lenger om du har tid)

Samtidig putter du en halv sitron inni den helstekte kyllingen og steker den
på 150 grader i ovnen, i 20 min.

Når du venter har du kanksje tid til å bake et deilig havrebrød?

Når kyllingen er ferdigstekt ribber du den for kjøtt, og legger skinn, skrott og
bein i kraften, skvis også sitronen som lå inni kyllingen oppi gryta. La trekke
i ytterligere 20 min.

Revet kyllingkjøtt, poteter og gulrøtter i terninger. Løk, Purreløk og stang-
selleri finhakket, sjampingon i skiver og fryste erter og rotgrønnsaks-
blanding.


Tilsett potetene og gulrøttene først, og la koke i 10 min, tilsett deretter sopp,
løk, og selleri, noen minutter før suppen serveres, ha i kyllingen og erter.

Deilig, kraftig kyllingsuppe med nystekt brød. namnam!

Enjoy;)

2 kommentarer

dandilion

04.01.2011 kl.22:57

Den suppa hørtes god ut :)

trineisaksen

04.01.2011 kl.23:03

dandilion: Den var så god at nå har jeg vondt i magen!;) Haha jeg får prøve din en annen dag;)

Skriv en ny kommentar

hits