Spektrum: Kaizers, LYKKE!

Hva kan man si?

Kaizers Orchestra, live i helgen, i Spektrum.
10.000 mennesker, alle med samme mål, samme interesses, samme kjærlighet for (i vår mening), det beste bandet som noensinne har funnet sammen!

Allerede når oppvarmingsbandene begynte å spille, var det så god stemning i spektrum at man bare ville klemme den ukjente sidemannen og takke for at han kom. Jarle Bernhoft løftet taket med sine utrolig fengende sanger, og feelgod-følelsen var til å kjenne og ta på!


Et forventningsfullt Spektrum
(Foto, privat)

Så hvordan kunne stemningen som allerede var så bra, bli ENDA bedre?
JO, i det Helge Risa "Mr.250%", med sin karakteristiske væremåte og gassmasken på hodet, etterfulgt av resten av bandet, og tilslutt alle kvinnelige fans våte drøm; Janove Ottesen kommer på scenen, er det som om verden stopper opp, og all lyd som finnes blir sugd inn i spektrum, for deretter å bli utbasunert av 10.000 par med lunger!

Når bandet uten mere dikkedarier begynte konserten med den gode gamle yndlingen"delikatessen", kjente jeg at jeg ble 16 år igjen, og tilbake på første rad foran scenen. Jeg hadde et fårete flir, og en kastearm uten like, resten av konserten.
Selv om jeg har vært på mange konserter før, hadde jeg enda ikke hatt gleden av å få høre "Resistansen", så når bandet etter alle disse trofaste år, endelig bestemte seg for å gi meg den glede å høre en av mine yndlingssanger spilt foran så mange mennesker, endte jeg opp med å skrike sangen inn i den ukjente sidemannens ansikt, mens han skrek tilbake! (Et kjent fenomen under konserter, for å vise at du er blodfan; JEG KAN SANGEN!)


Folkemengden i vill jubel da vårt felles yndlingsband, endelig entrer scenen!
(Foto, privat)

At Janove allerede etter 3 sanger hoppet ned fra scenen og crowdsurfet, gjorde at det ikke var langt i fra at jeg hoppet ned fra galleriet selv.
Men for en gangs skyld var det utrolig kult å kunne se alle folkene på konsert også! Alle disse menneskene som bare ble til en stor samkjørt og bevegelig musikk-elskende masse. Alle armene som beveget seg i takt, den unisone klappingen, og vuggingen fra side til side, var rett og slett fascinerende å overvære.

Også mine yndlingssanger fra "Violeta, Violeta, vol.1" ble spilt, spesielt begeistret ble jeg sekvfølgelig når de begynte konsertens nye del, med "Philhemon Arthur & The Dung" og kjørte på videre med "Din kjole lukter bensin, mor" til høylydt allsang fra publikum. Janoves oppriktige overraskede utrbytelse "Så dere kan den?" når bandet spilte "En for orgelet, En for meg", ga publikum en ny sjangse til å vise sin dedikasjon, og alle sang av FULL hals!
Konsertens høydepunkt, ble allikvevel i mine øyne, når de sang "Svarte katter, og flosshatter", Helge Risa med megafon, sammen med Janoves klare stemme, og stormannsgale uttrykk var en dødelig kombinasjon, som er brent inn på netthinnen!

En publikumsfavoritt ble også, når Janove presenterte bandet på "gamlemåten" og blodfansen fikk mimret litt.
videre ble "hit" etter hit" spilt i "finalen", og til min store glede ble Janove så svett, at skjorten måtte av til encore nummeret.
En skjorteløs Janove som synger "KGB"! Kan det bli bedre?

Ja det kan det faktisk! Bandets siste sang, ble den fantastiske"Die Polizei".
Salen fyltes med allsang og lighterlys. Og selv 10-15 minutter etter Kaizers hadde forlatt scenen, og muligens til og med bygget, stod publikum igjen og sang refrenget på Polizei.
Helt hærlig!
En opplevelse for livet!


Die Polizei
(Foto, privat)


Konklusjon: Jeg lurer på hvor mange kaizerskonserter jeg får råd til i sommer om jeg selger bilen min...

8 kommentarer

Linda

11.04.2011 kl.16:15

eg likar konklusjonen din særs godt

conmuchogusto

11.04.2011 kl.21:38

Du skriver utrolig bra! Ble rent misunnelig her jeg sitter...

Camilla Vågenes Moen

11.04.2011 kl.22:10

Ja, hærregud for en konsert! Og den avslutninga, for et publikum og for en stemning! Den allsangen, når man føler man er i familie med alle der. Det er så herlig. Jeg grein som bare det.

farmoringrid

11.04.2011 kl.23:15

Jeg skjønner du har hatt en fantastisk oppevelse sammen med 10.000 andre helfrelste. Janove er en utrolig sjarmerende og hyggelig person.

PS Fiiin den siste kommentaren din om å selge bilen!! :)) :))

trineisaksen

11.04.2011 kl.23:59

farmoringrid: Hihi tusen takk:D Og ja det var heeelt fantastisk!:D

Catrine aka Cakki

12.04.2011 kl.14:35

kjempebra innlegg;) det der var nok en utrolig opplelvelse:)

14.04.2011 kl.22:09

tidenes konsert!

trineisaksen

15.04.2011 kl.00:03

Anonym: Absolutt:D

Skriv en ny kommentar

hits