"Ekte" Kvinner?

I det siste har dette bildet florert rundt på Facebook:Jeg er helt enig i poenget med bildet, som forhåpentligvis prøver å sette søkelys på at dagens kvinneideal ikke er sunt. Vi blir daglig bombadert med bilder av skinnmagre jenter som photoshoppes alle veier, og det er jo ikke et "sunt" bilde av kvinnekroppen vi blir presentert.

Men det er ikke dette jeg reagerer på når det gjelder dette bildet.
Jeg reagerer nemlig på noen av kommentarene jeg har lest i forbindelse med bildet.
Kommentarer som sier ting som "endelig et bilde av EKTE kvinner", "Jeg ville ikke tatt i de spinkle bitchene øverst på bildet med en tang en gang"

Kvinner kommer i alle størrelser og former, noen er "runde" og noen er "flate", store, små, høye, korte, formfulle, muskuløse, store pupper, liten rompe, stor rompe, ingen pupper, blonde, brunetter, og rødhårede, men vi er da ALLE "ekte" kvinner! Noen kvinner er naturlig tynne, og sliter med selvbildet fordi de helst vil ha mer former, mens andre er større, og vil gjerne se ut som de vi ser på catwalken, men heldigvis er vi ikke alle like!

Keira Knightley og Kirsten Dunst trenger vel ikke å være "bitcher" fordi om de er tynne? Man kan selvfølgelig stille spørsmål om de selv har et sunt kroppsiedal, med alt som kreves av dem i det yrket de er i, og om de viser et "riktig" bilde til unge jenter, som forbilder. Men jeg tør påstå at de er like mye ekte kvinner, som Marilyn Monroe og alle oss andre. Hvem kan vel påberope seg retten å kalle noen for "mindre" kvinne fordi de er tynne?

Jeg sier ikke at jeg synes det er greit at vi i dagens samfunn har et så forvridd kroppsideal, men jeg sier i alle fall at det IKKE er greit å si at noen er mer kvinne enn andre. Kvinne er et kjønn, ikke en estetisk form.

 

Det var dagens samfunnskritiske tanker.
Hva mener du?

 

4 kommentarer

Såndre

18.01.2012 kl.16:21

Du har et godt poeng. Jeg er glad det var det du ville fram til. :p

Jeg er delvis enig med det bildet, men jeg er litt uenig også. Som du sier, alle er forskjellige, sånn er det bare. Og det er tull å trekke fram Keira Knightley, for hu er jo bare supertynn. Det er sånn hu er. Men jeg syns det er teit å skulle rettferdiggjøre at man er tjukk, med å si at "ingen ser ut som modeller og skuepillere" jeg ser jenter hver dag som ser sånn ut, det er bare å passe litt på kroppen sin det. Men det skal ikke være ekstremt heller, sånn som ei modelldame jeg leste om, hu spiste ikke noenting i 9 dager før et show. DET blir for voldsomt igjen.. :p

Catrine aka Cakki

18.01.2012 kl.17:27

utrolig bra skrevet ;)

trineisaksen

19.01.2012 kl.11:35

Såndre: Det er selvfølgelig ikke bra å sulte seg for å bli tynn, og det er jo kjempefarlig i dagens samfunn, det presset jenter føler på å være tynn. Men ja som jeg sa, noen jenter er naturlig tynne, og de sulter seg ikke, men har høy forbrenning, eller er bare "født sånn". Det jeg tenker på er, det de må gå igjennom med "herregud er du syk eller? Har du anoreksi?": Slike kommentarer kan være akkurat like sårende som de som går på overvekt eller fedme. Det viktigste er jo at man får i seg de næringstoffene man skal ha og lever et sunt og aktivt liv, to personer som ser helt forskjellige ut i kroppen kan jo være like sunne...

trineisaksen

19.01.2012 kl.11:37

Catrine aka Cakki: Takk :) Jeg synes det er et viktig tema...

Skriv en ny kommentar

hits