Jula 2013

Bedre sent enn aldri- har jeg hørt!
I denne deilige juleferien har jeg ikke tenkt så mye på å blogge, men jeg har tatt så mange fine bilder jeg tenkte jeg ville dele.

I førjulstiden fikk vi baket masse i år. Julestemninga kom allerede i november så de syv sorter var raskt på plass, og Pepperkakehuset ble pyntet av to voksne mennesker selv om det kanskje ikke ser slik ut.

Førjulstiden gikk også med til å være kreativ og sosial. Jeg har sydd utallige julefigurer og julestrømper og brettet julekort til den store gullmedalje! Jentegjengen har hatt både juleverksted og julegrøt å kose seg med!

Når det nærmet seg jul var det julenattiné i Ålesund kirke. Kristian spilte sammen med korpset og jeg satt på kirkebenken og kjente på julestemninga.

I år feiret vi på hytta igjen. Det var ikke noe snø på selveste kvelden, men stemningsfullt likevel.

Juletreet ble hugget i skogen bak hytta av meg og bror. Det ble trimmet til en akseptabel form og satt i stua. Der ble det pyntet av de yngste søskenbarna og alle var enig om at det var et fin-fint tre.

Julemorgen bestod i det Julemorgen bruker, med godteri i strømpa, askepott på tv og barna i et annet rom sammen med nettbrettet. Og etter timesvis med sløvekosing; på med finstasen og bilder foran treet.

Det ble god mat, det ble tidenes korteste nisse i form av superfornøyd 8-åring, det ble pakker og dessert og Ronja med julesløyfe. Det ble jul som det bruker.

Så den fineste tradisjonen av alle; av med finstasen og tilbake i sløvemodus. Her demonstrert av mor og datter i matchende onepiece-pysj!

Hjemme i Einarvikgata nøt vi også jula til det fulle, helt til hver eneste av barnålene på treet lå på gulvet, og vi måtte innse at jula er over.

2 kommentarer

Johanne Sandelin

05.01.2014 kl.14:33

Så mange fine bilder! :)

trineisaksen

05.01.2014 kl.15:09

Johanne Sandelin: Takk for det:)

Skriv en ny kommentar

hits