Hus og Hage

Feriedagene flyter forbi, med mer enn nok å gjøre i hus og hage. Hele første uka av ferien min gikk med til å prøve å få orden på den gjengrodde hagen vi har anskaffet oss. Utafor verandaen har jeg lyst å ha en skikkelig urtehage, og jeg har fått til en sped begynnelse med pallekarmer og noen få planter.

Den gjengrodde flekken måtte først ryddes, og planeres. Jeg fylte rett og slett opp med materiale og rot som lå rundt om kring på tomta, og fylte igjen med jord, før jeg la på underlag og dekkbark. Så satt jeg sammen pallekarmene og fylte på med usannsynlig mange sekker med jord.

I den bakerste pallekarmen satt jeg opp et espalier og plantet cherrytomater og hengetomat. En solsikke som egentlig døde på vei hjem fra plantasjen, men som jeg har et håp om skal våkne til liv igjen på magisk vis, og noen jordbæravleggere som jeg fikk med mitt snille søskenbarn.

I den fremste plantet jeg urter som jeg kan plukke rett fra verandaen, sitrontimian, rosmarin, koriander, gressløk og basilikum, og noe lavendel innimellom for litt farge.

Rosene mine har endelig våknet til liv etter heftig beskjæring i vår, og til min store glede har jeg både gule, oransje, rosa og røde roser! Nydelig <3

Og mens jeg venter på at tomatene og jordbærene skal modnes nyter jeg solnedganger som dette fra stuevinduet! Jeg er helt forelska!

Denne uka starta vi med riving i kjelleren, så snart kommer det bilder av mer oppussing. Mange jern i ilden denne sommeren, med litt tid for kos innimellom :)

2 kommentarer

lisarorvik

14.07.2016 kl.20:56

Så fine blomster :)

trineisaksen

14.07.2016 kl.22:49

lisarorvik: Masse spennende i denne hagen! Det må bare temmes :)

Skriv en ny kommentar

hits